Rok założenia 2002
       
   
Partnerzy

BRANŻA DZIECIĘCA

rynek zabawek
MINISTERSTWO ROZWOJU
PORTAL PROMOCJI EKSPORTU
PORTAL PROMOCJI EKSPORTU
INSTYTUT MATKI I DZIECKA
INSTYTUT MATKI I DZIECKA
KOMITET OCHRONY PRAW DZIECKA
POLSKI KOMITET NORMALIZACYJNY
 STOWARZYSZENIE EKSPORTERÓW POLSKICH
URZĘDY MARSZAŁKOWSKIE WOJEWÓDZTW
 
 

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych

 

W związku z wejściem w życie zmian wynikających z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (tzw. „RODO”) chcielibyśmy Państwa poinformować o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach z tym związanych.

Przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Stowarzyszenie Branży Zabawek i Artykułów Dziecięcych - Polish Toy Association zwane dalej Stowarzyszeniem

Co to jest RODO?
Jest to skrót od Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych. RODO wprowadza m.in.: nowe zagadnienia z zakresu praw dotyczących przetwarzania danych osobowych.

Tożsamość administratora
Administratorem danych jest:
Polskie Stowarzyszenie Branży Zabawek i Art. Dziecięcych - Polish Toy Association

Dane kontaktowe administratora:
ul. Księcia Ziemowita 47
3-788 Warszawa
tel.: 606 99 55 46
www.toys.pl
e-mail: stowarzyszenie@toys.pl
NIP: 952-19-11-565

Cel przetwarzania danych osobowych:
Dane osobowe będą przetwarzane tylko i wyłącznie w celach statutowych w ramach członkowstwa w Polskim Stowarzyszeniu Branży Zabawek i Art. Dziecięcych.

Informacja o dowolności lub obowiązku podania danych:
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne do tego, żeby mieć kontakt w ramach przynależności do Polskiego Stowarzyszenia Branży Zabawek i Artykułów Dziecięcych.

Odbiorcy danych:
Dane osobowe członków stowarzyszenia mogą być przekazywane tylko i wyłącznie uprawnionym podmiotom, które świadczą usługi na rzecz Polskiego Stowarzyszenia Branży Zabawek i Art. Dziecięcych w ramach działań statutowych. Podmioty świadczące usługi na rzecz Stowarzyszenia mają podpisane umowy o powierzeniu danych osobowych.

Okres przechowywania danych:
Wszelkie dane będą przechowywane tylko przez okres członkowstwa w Stowarzyszeniu.

Prawa podmiotów danych:
Każdemu Członkowi Stowarzyszenia oraz podmiotom współpracującym ze Stowarzyszeniem przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo żądania ich sprostowania, usunięcia, sprzeciwu lub ograniczenia ich przetwarzania, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania. W każdej chwili możecie Państwo je zmienić lub cofnąć swoją zgodę na przesyłanie przez nas informacji, pisząc na adres stowarzyszenie@toys.pl

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego:
Każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych. Biuro prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Powyższa informacja została sporządzona zgodnie z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych. Mogą Państwo odwołać każdą ze zgód za pośrednictwem adresu internetowego e-mail: stowarzyszenie@toys.pl z dopiskiem "RODO- ochrona danych osobowych" lub w drodze pisemnego oświadczenia przesłanego tradycyjną  pocztą  na adres administratora.

Więcej na stronie:  Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych

 

Strona internetowa Polskiego Stowarzyszenia Branży Zabawek i Artykułów Dziecięcych korzysta z plików "cookies" (tzw. ciasteczek). Są to niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane przez oprogramowanie przeznaczone do przeglądania stron internetowych w urządzeniach końcowych użytkowników (np. komputerze, laptopie).

Pliki "cookies" potrafią rozpoznać urządzenie końcowe użytkownika oraz wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb. Zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer, nie zawierają danych osobowych.

Strona internetowa Polskiego Stowarzyszenia Branży Zabawek i Artykułów Dziecięcych, korzysta z plików "cookies":

  • sesyjnych
  • statystycznych.

Standardowo przeglądarki internetowe (oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych) domyślnie dopuszczają umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Działanie mechanizmu plików "cookies" po stronie użytkownika zależy od konfiguracji jego przeglądarki. Niektóre z nich umożliwiają odmowę zapisu, inne pozwalają na ustawienie daty wygaśnięcia innej od tej deklarowanej. Informujemy, że można zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. W celu zarządzania ustawieniami zapisu plików "cookies" na Państwa urządzeniu końcowym należy wybrać z listy poniżej przeglądarkę internetową, która używana jest do przeglądania stron internetowych i postępować zgodnie z instrukcjami.

Jeżeli korzystacie Państwo z innej przeglądarki internetowej niż powyższe, proszę o zastosowanie się do informacji o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” w jej ustawieniach. Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpływać na funkcjonalności naszej strony internetowej.

 
 
 
 
 
 
PSBZiADz - 2007
projekt i wykonanie:dwarazy.com